Kaçak av yapan iki kişiye 15 bin TL para cezası

Mersin'in Tarsus ilçesi Kadıncık Vadisi civarında kaçak yaban keçisi avı yapan 2 kişiye toplam 15 bin TL para cezası uygulandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Ağustos 2012 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, VII. Bölge Müdürlüğü, Mersin Şube Müdürlüğü, Tarsus Doğa Koruma ve Milli Parklar Mühendisliği bünyesinde, sürdürülebilir av ve yaban hayatı yönetimi için, av ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamları ile birlikte korunmaları, geliştirilmeleri ile avlanmalarının kontrol altında ve düzenli olarak yapılabilmesini, bu kapsamdaki av suçlarının takibi görevlerinde çalışan av koruma ekipleri, bir ihbarı değerlendirdi.

Kadıncık vadisi civarında Yaban Hayatı Geliştirme Sahasına giden av koruma memurları, yaban hayatı koruma ve geliştirme sahaları ile avlaklarda Köy tüzel kişiliği eliyle koruma görevi verilen saha bekçileri ile koordineli bir şekilde yapılan çalışmada, koruma altındaki türlerden olan 1 adet yaban keçisi avlayan F.S. ve H.K isimli şahısları yakalandı.

Avlanılmış halde bulunan yaban keçisi, Tarsus Tarım Müdürlüğü veteriner hekimi tarafından verilen rapor üzerine gömülerek imha edildi.

F.S. ve H.K. 15 bin 42 TL tazminat bedeli ve idari para cezası tutarında cezai işlem uygulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber